Bill de Blasio, primarul orașului New York, a declarat că autoritățile au pregătit planuri de urgență în cazul în care morgile din oraș nu mai fac față numărului mare de victime ale COVID-19, transmite New York Times.

„Dacă trebuie să facem înmormântări temporare până când vom depăși această criză și apoi să vorbim cu fiecare familie pentru a pune la punct aranjamentele corespunzătoare, avem capacitatea de a face asta”, a spus Blasio.

Totodată, președintele comitetului de sănătate al Consiliului municipal, Mark D. Levine, a scris pe Twitter că victimele COVID-19 ar putea fi înmormântate, temporar, într-un parc public.

Primarul a negat aceste informații, explicând faptul că, dacă un astfel de pas va deveni necesar, orașul va înmormânta persoanele decedate pe insula Hart din Bronx.

New York a devenit epicentrul epidemiei din SUA, unde au fost înregistrate peste 72.000 de persoane infectate de COVID-19. În total, aproximativ 368.000 de cazuri de contaminare au fost înregistrate în SUA, cele mai multe din lume.