Lucrările de reparație a bulevardului Ştefan ce Mare şi Sfânt din capitală s-au extins până în PMAN. În acest context, autoritățile intenționează să defrișeze aproape 400 de arbori din centrul orașului, informează 24h.MD.

Potrivit şefului Direcţiei Transport, Igor Gamreţchi, vor fi defrişaţi doar arborii bătrâni din intersecții, înclinaţi spre tronson, şi cei care acoperă semnele rutiere. Funcţionarul promite că în locul celor tăiaţi vor fi plantaţi copaci tineri.

„Ar fi bine să vedem din partea tuturor o abordare constructivă. Scopul este să avem şi strada renovată, infrastructura făcută bine şi să fie păstrată vegetaţia, deoarece este cartea de vizită a oraşului”, a specificat primarul capitalei, Dorin Chirtoacă.

Consilierii socialişti consideră că defrişarea pomilor reprezintă consecinţa proiectării proaste a lucrărilor de reparație a rețelelor.

„Ei doresc să taie 400 de arbori, dar s-a ajuns până la urmă la concluzia că doar 26 sunt bolnavi”, susţine Ion Ceban.

Decizia municipalităţii a stârnit un val de reacţii. Săptămâna trecută a fost organizat un protest, iar circa 100 de persoane au semnat o petiție online pentru stoparea tăierii copacilor.

Precizăm că, în total, pe bulevardul Ștefan cel Mare sunt peste 1200 de arbori.