Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a lansat, ieri, primul proiect de colectare publică de bunuri „Banca de haine”. Scopul proiectului este promovarea solidarității și ajutorarea oamenilor nevoiaşi printr-un mecanism utilizat eficient în mai multe țări ale lumii, transmite 24h.MD, cu referire la un comunicat de presă al misiunii.

În prima etapă de proiect, în cinci sectoare ale Chișinăului vor fi amplasate cinci boxe special amenajate de colectare a bunurilor. Boxele, parte a proiectului „Banca de haine”, sunt o premieră pentru Republica Moldova. Conform standardelor internaționale, acestea întrunesc toate condițiile pentru a oferi siguranță donațiilor. Grație proiectului „Banca de haine”, oamenii care vor să facă o donație de bunuri vor avea la îndemână un instrument accesibil ce va facilita procesul de donație.

Donațiile colectate în Chișinău, vor fi adunate și triate la Depozitul de bunuri. Apoi acestea vor ajunge la persoanele din întreaga țară, care au nevoie acută de ajutor material: beneficiari ai proiectelor sociale ale Diaconiei, persoane asistate în cadrul garderobelor sociale din parohiile Mitropoliei Basarbiei, parteneri sociali ai organizației și cazuri sociale, unde este nevoie de o intervenție cu donații de bunuri.

Potrivit lui Igor Belei, director al Misiunii Sociale „Diaconia”, obiectivul proiectului este promovarea solidarităţii şi atingerea unui un alt nivel de maturitate a omenirii.

„Astfel, vom putea demonstra că, după mai mulți ani în care ne-am obișnuit să primim ajutoare externe, este timpul ca și noi, în interiorul societății noastre, să întindem o mână de ajutor aproapelui. Este un efort al Diaconiei, împreună cu partenerii, de oferire a unui mecanism prin care fiecare poate face un gest de milostenie”, a spus Igor Belei.

Diaconia îndeamnă oamenii care vor să facă o donație să respecte câteva reguli:

  • Hainele trebuie să fie curate și îngrijite.
  • Să fie lucruri și bunuri ce pot fi donate și utilizate cu demnitate.
  • Donațiile trebuie depozitate în pungi.
  • Sunt permise în calitate de donații: haine, încălțăminte, jucării, lenjerie de pat.

Pentru a realiza o donație, găsiți boxele pe următoarele adrese:

  1. Linella 5, Buiucani, str. Onisifor Ghibu 7/2
  2. Linella 4,  Râșcani, bd. Moscova, 10/1
  3. Linella 20, Ciocana, str. Ion Dumeniuc, 12
  4. Linella 36,  Botanica,  str. Decebal 59
  5. Linella 39, Telecentru, str. Miorița 11.