Un bărbat de 53 ani, domiciliat în orașul Orhei, este suspectat de omorul unei bătrâne. Crima a fost săvărșită acum o săptămână, iar  la 28 mai curent, făptașul a fost reținut de către oamenii legii.

La 21 mai, în cadrul IP Orhei a parvenit un apel telefonic de la un bărbat, care declara că bunica sa, a fost găsită fără suflare, în propria locuință.

Deplasându-se la fața locului, poliția a depistat cadavrul femeii de 80 de ani. În urma examinării, medicul legist a constat că decesul femeii a survenit în urma multiplelor leziuni în regiunea capului și gâtului, provocate cu un cuțit.

Audiat de poliție, suspectul și-a recunoscut vina,  declarând că în seara zilei de 20 mai, a pătruns în casa bătrânei, cu scopul de a sustrage mijloace bănești și bunuri. În acest timp în  odaie a intrat bătrâna, care a încercat să-l oprească, atunci suspectul  a scos un cuțit din buzunar și i-a aplicat femeii cinci  lovituri în regiunea feței și gâtului, după care i-a smuls din urechi cerceii de aur și a fugit. De altfel, suspectul este recidivist, fiind condamnat pentru furt.

Bănuitul este reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru omor cu deosebită cruzime și riscă  închisoare până la 20 ani sau detenție pe viață.