Guvernul ilegal al lui Kozak l-a numit astăzi pe fostul judecător Gheorghe Balan în funcția de șef al IGP, după ce l-a demis pe Alexandru Pânzari, transmite timpul.md.
Bloggerul Anatolie Chirilov scrie, într-o postare pe Facebook, că Balan face parte din batalionul întreg de indivizi certaţi cu legea, care este protejat de liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase.

«Gheorghe Bălan s-a remarcat prin deciziile pe care le-a luat în favoarea clanului Ţopa. Magistratul de la judecătoria Botanica Gheorghe Bălan este cel care a emis toate hotărârile favorabile clanului Țopa în privința companiei Air Moldova și este cumătru cu Andrei Năstase, avocatul și finul de cununie al lui Victor Țopa. Gheorghe Bălan a fost prezent constant și la mitingurile Platformei DA, controlată, tot de Victor şi Viorel Țopa, oligarhi condamnaţi penal în Republica Moldova şi evadaţi în Germania. Tot dumnealui a prejudiciat statul cu aproape 300 de mii, adoptând o decizie ilegală», scrie Anatolie Chirilov.
«Reformele Coaliției Kozak au început. Felicitări oameni buni. Felicitări UE pentru tăcerea voastră continuă», conchide autorul citat.