Francois Hollande, preşedintele Franţei, ar putea vrea să administreze Marii Britanii „bătăi” în stilul unui „gardian de lagăr” din al II-lea Război Mondial, a acuzat ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, după ce oficiali francezi au transmis Londrei să nu se aştepte la o relaţie bună cu UE după Brexit.

După discurul rostit marţi de Theresa May, consilieri prezidenţiali francezi au transmis că Marea Britanie nu trebuie să se aştepte la o relaţie mai bună cu Uniunea Europeană după ieşirea din Blocul comunitar, scrie Mediafax.ro.

Rugat de jurnalişti, în cursul unei vizite în India, să comenteze avertismentul, Boris Johnson, un politician considerat populist, a afirmat: „Dacă domnul Hollande vrea să administreze bătăi punitive oricărei persoane care încearcă să scape din UE, în maniera unui gardian din filme despre al II-lea Război Mondial, nu cred că acesta este un drum înainte; şi nu este în interesul prietenilor şi partenerilor noştri”.

„Mie mi se pare absolut incredibil că, în secolul 21, state membre UE analizează cu seriozitate posibilitatea reintroducerii unor tarife sau orice altă măsură punitivă Marii Britanii”, a adăugat Johnson, citat de cotidianul The Independent.