Descoperire îngrozitoare în deşertul Nigeriei, unde săptămâna trecută au fost găsite cadavrele a 34 de migranţi, printre care 20 de copii. Informația a fost făcută publică ieri, de către Ministerul de Interne de la Niamey.

Potrivit unui comunicat al ministerului, un grup de „34 de persoane, format din cinci bărbaţi, nouă femei şi 20 de copii şi-au pierdut viaţa în tentativa lor de a traversa deşertul”.

„Ei au murit probabil de sete, cum se întâmplă frecvent, şi au fost găsiţi în apropiere de Assamakka”, un post de frontieră între Niger şi Algeria, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate.

Migranţii „au fost abandonaţi de traficanţi de persoane” în cursul „săptămânii între 6 şi 12 iunie 2016″, se spune în comunicat. Până în prezent, au fost identificate numai două corpuri, un bărbat din Nigeria şi o femeie de 26 de ani din Niger.

În comunicat, ministerul „a atras atenţia migranţilor clandestini” asupra „riscurilor la care se expun” alegând această „cale periculoasă întreţinută cu bună ştiinţă de reţelele de infractori”.

Precizăm că mii de migranţi au pătruns ilegal în ultimii ani în Algeria, în principal din Mali şi Niger, ţară cu care Algeria are o lungă frontieră comună.