Maia Sandu a cheltuit, în 2019, cei mai mulți bani din bugetul de stat pentru deplasările sale peste hotare în calitatea sa de prim-ministru al Republicii Moldova. Deși a deținut această funcție doar cinci luni, Maia Sandu s-a încumetat să cheltuie peste jumătate de milion de lei pentru deplasările sale peste hotare, depășindu-i cu mult pe predecesorul său Pavel Filip și actualul premier Ion Chicu, scrie jurnal.md.  În total, cei trei premieri pe care i-a avut Moldova în 2019 au cheltuit pentru deplasările sale în străinătate peste 1,44 de milioane de lei.

Suma pe care a cheltuit-o Sandu din bugetul de stat pentru deplasările sale o depășește și pe cea a președintelui țării, Igor Dodon. Potrivit unui raport prezentat de șeful statului, în cei trei ani de mandat, în medie pe an, Igor Dodon a cheltuit pentru deplasările sale în străinătate câte 250 de mii de lei. În schimb, în cadrul acestor deplasări președintele țării a reușit să atragă investiții de peste jumătate de miliard de lei.

Jurnal.md informează că în cinci luni de mandat în calitate de premier, Maia Sandu a avut nouă deplasări peste hotare pentru care cetățenii au cheltuit mai mult de jumătate de milion de lei. Pentru vizita sa România și apoi Belgia din buget s-au alocat  86 de mii de lei. Plecarea Maiei Sandu în Ucraina a costat statul peste 21 de mii de lei. Pentru deplasarea sa în Germania din buget s-au cheltuit peste 87 de mii de lei, iar a doua vizită în Belgia a costat aproape 75 de mii de lei. Pentru vizita premierului Sandu în Lituania din buget s-au alocat 17 mii de lei.

Deplasarea de trei zile în SUA a premierului Sandu a costat statul aproape 200 de mii de lei, aproape cât toate deplasările de serviciu peste hotare a președintelui țării. Pentru o nouă vizită în România statul a alocat 10 mii de lei. Încheie șirul deplasărilor lui Sandu peste hotare, vizita în Belgia pentru care s-au cheltuit mai mult de 92 de mii de lei.