O parcare multietajată ar putea fi construită în locul Autogării Centru din Capitală. Este ideea candidatului la funcţia de primar de Chişinău, Ion Ceban, expusă în cadrul unei conferinţe de presă, unde a prezentat planul privind amplasarea și amenajarea parcărilor în Chișinău, transmite 24h.md cu referire la hotnews.md.

„Aș scoate Autogara din Centru. Acolo traficul este infernal, pe de o parte. Pe de altă parte, este poluat aerului și, pe de a treia parte, nu este funcțională. Autogara din Centru este un loc foarte mare, care poate fi eliberat pentru o parcare multietajată în perimetrul zonei centrale, iar pentru autogară avem două opțiuni: ori să fie mutată, în general, ori să fie făcută Autogara Est și Autogara Vest, despre care vorbeam anterior”, a precizat Ion Ceban.

Candidatul la funcţia de primar a precizat că  în zona centrală a oraşului ar trebui construite parcări multietajate, pentru a elibera arterele principale de automobilele parcate pe carosabil și pe trotuare. În acelaşi timp, Ion Ceban a mai spus că o soluţie bună ar fi şi evacuarea tuturor automobilelor din scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

„Acel spațiu trebuie să aparțină oamenilor și nu cutiilor metalice. Cu certitudine, trebuie închisă acea zonă și amenajată. Avem două havuzuri extraordinare, avem un teatru foarte frumos acolo. Ce caută mașinile acolo, eu până acum nu pot înțelege”, a declarat candidatul la funcţia de primar al Capitalei.