Deputatul PDM Andrian Candu, ex-președinte al Parlamentului, a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că ar vota abrogarea legii care pune pe spatele cetățenilor RM banii furați din sistemul bancar.

În cadrul aceleiași emisiuni, actualul vicepreședinte al Legislativului, deputatul PPDA Alexandru Slusari, a adoptat o poziție circumspectă față de acest subiect, acuzându-l pe Candu de adoptarea acestei norme legale, cu patru ani în urmă.

Poziția ambiguă a lui Alexandru Slusari, care, până a ajunge la putere, a fost adept înflăcărat al abrogării „Legii miliardului” a surprins opinia publică. Cei care au urmărit emisiunea în cauză au tot dreptul să-și pună întrebarea elementară: Am asistat cumva la o polemică între doi minciunoși?

De asemenea, s-a creat impresia că acești doi deputați reprezintă două partide minciunoase, care nu au soluții pentru problemele Republicii Moldova, ci doar o mare dorință de a sta în birouri de șefi și de a beneficia de mașini de lux și șoferi la scară. Cu alte cuvinte, nu s-a schimbat nimic, după venirea la putere a celor de la PPDA.

Amintim că „legea miliardului” prevede convertirea în datorie de stat a creditelor de urgență, în mărime de 13,5 miliarde de lei, transferate de Banca Națională a Moldovei către trei bănci devalizate prin jaf în anul 2014.

Sursa: today.md