Un bărbat din Edineț a fost reținut de ofițerii DGT „Nord” a CNA şi procurorii anticorupție, fiind suspectat de trafic de influență, transmite 24h.MD.

Potrivit denunțătorului, acesta, împreună cu o persoană neidentificată la moment de către organul de urmărire penală, susținând că au influenţă asupra angajaților din cadrul Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto, filiala Edineţ a ÎS ,,Registru”, ar fi extorcat 500 de euro pentru eliberarea permisului de conducere auto categoria „E”, fără promovarea examenului teoretic şi practic.

În rezultatul măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală întreprinse, bărbatul a fost prins în flagrant delict după primirea a 450 de euro transmiși sub controlul CNA.

Persoana suspectată a fost recunoscută în calitate de bănuit şi reţinută pe un termen de 72 de ore.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală conform elementelor infracțiunii prevăzute de art. 326 alin. (2) lit. b) Cod Penal al Republicii Moldova – trafic de influență.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani sau amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale.

Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Procuraturii Anticorupție.