Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr” a plecat la Washington.

Un comunicat de presă al partidului anunță că Andrei Năstase urmează să aibă o serie de întâlniri cu „înalți demnitari americani din sfera politică și juridică, experți, cercetători și analiști politici, cât și membri ai presei de investigație și de specialitate”.

Aceeași sursă susține că Năstase urmează să se consulte și cu diaspora aflată în SUA, pentru a stabili o serie de acțiuni prin care cetățenii moldoveni plecați peste hotare se pot implica pentru a „contribui la scoaterea țării din captivitate”.

Vizita este efectuată „în contextul crizei social-politice din Republica Moldova și necesitatății implicării instituțiilor internaționale în soluționarea neîntârziată a gravelor încălcări ale drepturilor și libertăților cetățenilor Republicii Moldovei, cât și în prevenirea măsurilor de represiune și intimidare la care recurg din ce în ce mai des autoritățile de la Chișinău”.

„În timp ce guvernarea ne minte pe banii noștri, eu unul, ca și mulți alți colegi de-ai mei, prefer să fac tot ce-mi stă în puteri ca legea să fie pusă în capul mesei. Iar dacă instituțiile moldovenești nu sunt în stare să o facă, atunci e timpul să apelăm la cele de peste hotare. Este important ca întreaga lume să afle adevărul despre crimele regimului lui Plahotniuc”, declară liderul Platformei DA, Andrei Năstase.