Actuala campanie pentru alegerile locale din 20 octombrie a fost una complicată, dar deschisă și liberă. Candidatul, la funcția de primar al capitalei Ion Ceban și spune că s-a axat exclusiv pe problemele chișinăuenilor, nu pe atacuri sau lovituri sub centură, transmite 24h.md.

«A fost o campanie complicată, dar deschisă și liberă. Mulți candidați au ales să convingă alegătorii exclusiv prin turnarea murdăriei pe alții, și așa și nu au ajuns să facă publică oferta lor – asta a fost alegerea lor. Ne-am axat pe discutarea problemelor prioritare ale Chișinăului și a soluţiilor potrivite pentru ele – așa credem noi că locuitorii Chişinăului asta vor să cunoască de la cei cărora le vor da votul. Am ignorat atacurile și tentativele de a ne atrage în polemici sterile care nu au nimic cu Chișinăul», a declarat Ion Ceban.

Ion Ceban a mulțumit presei pentru criticile obiective și spune că a avut parte de o lecție bună de comunicare publică.

«Vă mulțumesc pentru critici – să știți că criticile obiective, dar și cele mai puțin obiective, ne învață mult. Campania a fost o lecție bună de comunicare publică, poate cândva mă voi gândi la pâinea jurnalistică, nu pentru că e ușoară, ci pentru că oferă posibilități enorme de a cunoaște. Adevărul e că sunt necesare multă multă inspirație, dedicație și energie», mai spune candidatul la funcția de primar.

Totodată, Ceban se declară convins că în Chișinău sunt oameni care-l pot administra bine și dezvolta, iar ei fac parte din echipa sa.

«În momentul în care vom intra în administrarea primăriei Chișinăului, imediat vom începe progresul pe toate prioritățile menționate în oferta noastră electorală. Noi vom dezvolta Chișinăul și cu toții împreună vom trăi într-un municipiu modern, care nu va pierde competiția în fața capitalelor europene», a conchis Ion Ceban.