Primarul Capitalei îi cheamă pe locuitorii orașului să dea dovadă de solidaritate și să înțeleagă că sunt lucrări inevitabile în cadrul unor proiecte mari de infrastructură, care, inevitabil, provoacă ambuteiaje.

”Vă dăm asigurări că lucrările în aceste zone se vor face în termene restrânse. Nu putem altfel să îmbunătățim rețelele, drumurile. Pentru locuitorii Capitalei vin cu un mesaj ca să ocoliți centrul Capitalei, iar dacă este posibil să circulați cu transportul public”, a declarat primarul Ion Ceban.

Șeful Direcției Transport a Capitalei, Vitalie Mihalache, a venit și cu mai multe precizări tehnice.

”Am fost în situația de a sista circulația pe strada Ismail, pe diferite porțiuni, deoarece avem lucrări importante pe strada 31 august, Tighina și Alexandru cel Bun. Intervențiile și lucrările necesare și inevitibale, necesită sistarea circulației. Se face conectarea sistemului pluvial, sunt lucrări care au loc o adâncime de până la patru metri, acolo unde sunt și ape subterane, așa încât ulterior să nu avem scurgeri. Au fost reevaluate toate rutele și redirecționat transportul public. Toate aceste lucrări se execută în regim non-stop, pentru a încheia lucrările cât mai repede. Uneori sunt abateri de la orar. De exemplu, sunt depistate rețele de electricitate, a fost nevoie de intervenție manuală, au fost stopate lucrările. Toate aceste lucrări trebuie executate atunci când nu sunt ploi sau zăpadă. Vom depune toate eftorurile să finalizăm cât mai rapid”, a precizat Vitalie Mihalache.