Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis majorarea tirajului buletinelor de vot pentru turul al doilea de scrutin pentru alegerea președintelui Republicii Moldova din 13 noiembrie 2016.

Decizia a fost luată în contextul solicitărilor parvenite la CEC pentru a asigura exercitarea dreptului de vot al cetățenilor Republicii Moldova domiciliați în unitățile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului, municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căuşeni, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităţilor constituționale ale Republicii Moldova. Astfel, în secțiile de votare respective a fost majorat tirajul buletinelor de vot, pînă la 3000 exemplare, cantitatea maximă stabilită de Codul electoral.

De asemenea, și în 4 secții de votare deschise în străinătate (nr. 1/378 din or. Riga, Letonia; nr. 1/344 din or. Tallin, Estonia; nr. 1/379 din or. Vilnius, Lituania: nr. 1/358 din or. Ferrara, Republica Italiană) a fost majorat tirajul buletinelor de vot, până la 3000 exemplare, cantitatea maximă stabilită de Codul electoral.

Menționăm că pentru scrutinul de duminică vor fi tipărite 3.165.636 de exemplare.