Președinte nu a fost, Primar de Chișinău nu a fost, se pare că nici Speaker în Parlament nu va fi. Este vorba despre liderul Platformei DA, Adrei Năstase, care astăzi devine cel mai ratat politician din Republica Moldova, după ce a fost trădat chiar de partenera sa politică Maia Sandu. Să vedem cum a fost, transmite telegraph.md.

În 2016, Năstase a vrut să candideze la funcția de Președinte al Republicii Moldova ales de popor, însă lidera PAS Maia Sandu l-a forțat să se retragă din cursa electorală ca să aibă ea mai multe șanse. Așa și s-a întâmplat. În turul doi au acces Maia Sandu și Igor Dodon, ultimul devenind șeful statului.

La alegerile locale anticipate din Chișinău din 2018, Andrei Năstase a candidat la funcția de Primar general. Însă nu i-a mers nici de data asta, dat fiind că după scrutin judecata a decis anularea alegerilor pe motiv că ambii candidați au încălcat legea electorală, făcând propagandă în ziua votării. În rezultat, Ruslan Codreanu a rămas în funcție primar interimar.

După alegerile parlamentare din februarie 2019, partidele PAS și DA care au format blocul electoral ACUM, au propus ca Maia Sandu să fie candidatul la funcția de Premier, iar Andrei Năstase să fie candidatul la funcția de Președintele al Parlamentului. Însă, din nou ghinion pentru finul lui Țopa. Astăzi, membrii din Partidul Acțiune și Solidaritate au făcut o ședință (fără participarea Platformei DA) în care s-a decis că PAS va susține candidatul PSRM la funcția de Speaker (VEZI DETALII). Prin urmare, președinte al Parlamentului urmează să devină Zinaida Grecinîi, nu Andrei Năstase.

Nu în zadar liderul Antimafie, Sergiu Mocanu, în emsiunile sale adesea îl numește pe Andrei Năstase – „Prostul Satului”.