Un bărbat din Bulgaria a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru contrabandă cu droguri în proporții deosebit de mari, comunică Democracy.MD cu referire la Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Astfel, procurorii au demonstrat prin probe că, în luna august 2015, inculpatul a încercat să introducă prin contrabandă pe teritoriul Uniunii Europene aproximativ 127 kg de heroină, iar pentru a nu fi depistat la frontieră, acesta a ascuns drogurile în containere montate sub podeaua autocamionului, în care aparent, transporta doar plăci de ceramică.

Intenţiile criminale ale acestuia au fost zădărnicite în timpul controlului la postul vamal Giurgiuleşti-Galaţi, în timp ce inculpatul încerca să părăsească teritoriul Republicii Moldova cu „marfa”.

De precizat că, unitatea de transport condusă de inculpat a intrat pe teritoriul Republicii Moldova prin postul vamal Giurgiuleşti – Reni şi urma să iasă prin Giurgiuleşti – Galaţi. Astfel, în schema traficanţilor, statul nostru avea statut de ţară- tranzit, destinaţia finală a substanţelor narcotice fiind Grecia.

Autocamionul şi semiremorca, utilizate de cetăţeanul bulgar la comiterea crimei au fost confiscate în folosul statului.