Mai mulți cetăţeni ai Republicii Moldova şi ai României sunt suspectați că ar fi racolat tinere din raionul Cahul, cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani, pentru prestarea serviciilor sexuale în România. Unul dintre moldoveni a fost reţinut de poliţişti, scrie 24h.MD.

Majoritatea fetelor făceau parte din familii social-vulnerabile şi erau convinse să practice prostituţia prin promisiuni cu caracter financiar. Poliţiştii de frontieră au reţinut un membru activ al grupului în timp ce racola telefonic o tânără.

Suspectul, cetăţean al Republicii Moldova de 23 de ani, avea rolul de a recruta tinere, după care să le transmită unor cetăţeni români. Cei din urmă preluau fetele şi le perfectau actele necesare. Le promitea un salariu decent în România şi le transportau în oraşul Galaţi, unde erau închiriate apartamente şi tinerele erau impuse să presteze servicii sexuale.

Poliţiştii au stabilit că suspecţii le promiteau tinerelor 50% din suma primită din partea clienţilor, ulterior înscenau datorii nefondate pe care acestea trebuiau să le achite şi, prin constrângere, erau supuse exploatării sexuale continue.

Pe acest fapt a fost pornită o cauză penală privind traficul de fiinţe umane, iar dacă le va fi dovedită vinovăţia, suspecţii riscă închisoare de la şapte până la 15 ani.

De menţionat că doi membri ai grupului, cetăţeni români, au fost reţinuţi de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Galaţi, şi, în prezent, se află în arest preventiv.