Astăzi, 2 noiembrie 2016, Inspectoratul General al Poliției a lansat Campania cu genericul “Ajută Republica Moldova să devină o țară mai sigură”. Scopul campaniei este de a ajuta forțele de ordine din Republica Moldova să crească nivelul de conștientizare a necesității de înregistrare a armelor de foc, de predare a armelor de foc deținute ilegal și să reducă cererea și utilizarea incorectă a armelor de către cetățeni, transmite 24H.MD.

„Pentru evitarea unor eventuale incidente şi în scopul  asigurării securităţii publice, Inspectoratul General al Poliţiei  atrage atenţia şi face apel către toţi cetăţenii să conştientizeze necesitatea predării benevole la poliţie a armelor şi muniţiilor deţinute ilegal”, a declarat șeful Inspectoratului General de Poliție al Republicii Moldova, Alexandru Pînzari.

“Campania urmărește câteva scopuri. Pe termen scurt, scopul este de a informa publicul despre metodele de legalizare și predare a armelor deținute ilegal și de a facilita colectarea armelor deținute ilegal și nedorite, a dispozitivelor explozive, materialelor de artilerie și a altor muniții aferente deținute de populație. Pe termen lung, campania are ca scop creșterea nivelului de conștientizare a pericolului asociat armamentului ușor și armelor de calibru mic”, a declarat pentru presă Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, dl Pirkka Tapiola.

Pe durata campaniei vor fi distribuite pliante și afișate postere, difuzate spoturi publicitare la TV și pe rețelele de socializare. Materialele imprimate vor fi distribuite la secții de poliție, clădiri guvernamentale puncte comerciale și alte locuri publice. Canalele de furnizare a materialelor informaționale vor include pagina web a Inspectoratului General de Poliție, paginile web ale PNUD Moldova și PNUD SEESAC și rețelele de socializare, precum și presa tradițională (TV, presa scrisă, radio) și paginile web și rețelele de socializare ale acestora.