Situaţia dificilă din sistemul medical se datorează şi unor exponenți ai opoziției, care au fost la cârma Ministerului Sănătății până în toamna anului trecut. Premierul Ion Chicu a făcut trimitere direct la Ala Nemerenco, persoană foarte activă pe rețelele de socializare, dar care a admis mai multe nereguli în domeniul pe care îl gestiona, transmite 24h.md.

„Foarte vocală este o doamnă, care în vară a condus sistemul medical. Deciziile sale au distrus sistemul medical, timp de şase luni, cât a deţinut fotoliul de ministru, nu s-a procurat nimic. Dacă stimata doamnă nu sabota procurarea a 170 ambulanțe noi, astăzi era să avem cu 170 de ambulanțe noi mai mult. Spun asta nu pentru a acuza, ci pentru a conștientiza că sistemul medical trebuie reformat, readus în lista priorităților. Nu este suficient de făcut live-uri glamuroase că starea spitalelor este precară”, a declarat Ion Chicu.

Tot astăzi, premierul a mai declarat că pacienţii cu forme uşoară de COVID-19 ar putea fi trataţi la domiciliu, pentru a scădea presiunea asupra medicilor din spitale.