Poliția a deconspirat cinci linii clandestine de contrafacere a băuturilor alcoolice tari, în proporţii deosebit de mari. Acestea urmau să fie comercializate în piețe și în magazinele din capitală, informează 24h.MD.

Potrivit oamenilor legii, activităţile ilegale de îmbuteliere a coniacului şi alte băuturi alcoolice erau coordonate de cinci bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 35 şi 42 ani.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au depistat şi au ridicat cantităţi de peste 1.200 de litri de alcool etilic, băuturi alcoolice tari în asortiment, vinuri spumante, coloranţi chimici, toate accesoriile pentru a îmbutelia băuturi, aparataj special de îmbuteliere, înscrisuri de ciornă privind veniturile obţinute în urma vânzărilor ilegale, precum şi alte probe ce prezentau interes acţiunilor de anchetă.

Toate probele depistate au fost ridicate şi depozitate până la luarea de decizie a instanţei de judecată, privind nimicirea băuturilor contrafăcute.

Menționăm că băuturile nu aveau acte obligatorii de certificare a calităţii produselor, punând în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor.

Oamenii legii au iniţiat o cauză penală pentru transportarea, păstrarea sau comercializarea mărfurilor supuse accizelor, fără marcarea lor cu timbre de control sau acciz.

Bănuiţii riscă o amendă de la 20.000 de lei la 30.000 de lei cu confiscarea marfurilor. La fel sunt desfăşurate acţiuni de investigaţii suplimentare în vederea identificării altor complici în aceste reţele frauduloase de contrafacere  băuturilor alcoolice în asortiment.