5 beneficiari ai Centrului de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil din capitală, din strada Haltei 2, au fost depistați pozitiv la COVID-19.

Anunțul a fost făcut de șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, în cadrul ședinței serviciilor municipale.

Actualmente, oamenii străzii diagnosticați pozitiv la noul tip de virus au fost spitalizați .

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a solicitat responsabililor să monitorizeze în continuare situația în cadrul Centrului, pentru a evita răspândirea virusului în rândul celorlalți beneficiari ai instituției.

Amintim că la 13 aprilie, o femeie din cadrul Centrului de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil a fost diagnosticată cu Covid-19. Drept urmare, instituția a fost plasată în carantină, iar toți beneficiarii, precum și personalul angajat – supuși testării.

Anterior, s-a decis că oamenii fără adăpost vor putea rămâne în Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din Chișinău, până pe 15 mai, respectiv pe toată perioada stării de urgență.

În prezent, în cadrul instituției sunt plasate 46 de persoane fără domiciliu, dintre care 14 beneficiari sunt cu vârsta de peste 63 de ani.