Persoanele fără domiciliu sau care vagabondează pe străzile capitalei pot benefica de adăpost și hrană caldă la Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil.

Potrivit Primăriei municipiului Chișinău, centrul se află pe str. Haltei, 2. Totodată, persoanele se pot adresa la asistenții sociali ai instituției la următoarele numere de telefon: 022-354-038 sau 022-354-039, scrie Moldpres.

De asemenea, autoritățile municipale îndeamnă locuitorii Chişinăului să apeleze Serviciul Naţional Unic „112”, atunci când observă în stradă persoane care îngheață și au nevoie de îngrijiri.

Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil este o instituție bugetară municipală care oferă, gratuit, asistență temporară persoanelor fără domiciliu stabil, fără venituri sau cu venituri insuficiente pentru asigurarea necesităților de trai zilnice. Capacitatea centrului este de 100 de persoane. În perioada rece a anului, 1 noiembrie-31 martie, instituția prestează servicii de găzduire pentru beneficiari în regim non-stop.

Actualmente, la acest centru sunt adăpostite circa 30 de persoane, care sunt asigurate cu hrană de trei ori pe zi.