Comitetul Confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), a făcut un apel privind respectarea supremației Constituției Republicii Moldova, statului de drept și păcii civice, transmite hotnews.md.

«Ne adresăm membrilor de sindicat și ne expunem pentru depășirea crizei politice prin respectarea supremației Constituției Republicii Moldova, statului de drept și păcii civice. Ne dorim să fie respectate drepturile constituționale ale cetățenilor și să nu se admită ciocniri civice în funcție de orientările politice, iar instituțiile statului să funcționeze în regim normal», se conține în apelul CNSM.

Totodată, sindicatele pledează univoc pentru integritatea statului de drept și consolidării societății democratice în Republica Moldova.

«Afirmăm necesitatea asigurării stabilității sociale și politice a Republicii Moldova, continuarea parcursului european, implementarea Acordului UE-RM, continuarea reformelor pentru prosperitatea țării și bunăstării cetățenilor. Facem apel la calm și ordine publică, dialog constructiv între forțele politice. Ne adresăm către cetățenii Republicii Moldova să fie solidari și să nu admită dezbinarea țării. Mai presus decît pacea c