Agenţia Servicii Publice a înregistrat în Registrul de stat al persoanelor juridice Societatea cu Răspundere Limitată „EuroTransgaz”, care este reprezentanţa SA Transgaz România în Republica Moldova.

Potrivit documentului, citat de trm.md, printre principalele obiective de activitate ale noului agent economic sunt producerea, transportul, distribuția, stocarea și furnizarea gazelor naturale, transporturi prin conducte, depozitări, precum și activități de consultanță pentru afaceri și management.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, noua întreprindere este reprezentanța  Societății pe Acțiuni Transgaz din România, care participă la realizarea proiectului de interconexiune pe gaze naturale dintre Republica Moldova și România, inclusiv prin extinderea gazoductului Iași – Ungheni până la Chișinău, ce urmează a fi dat în exploatare până la finele anului 2018.

În primul semestru din acest an, SA Transgaz a obținut un profit net de 400,5 milioane de lei românești (87,5 milioane de euro), în creștere cu 42,1% față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul creșterii cifrei de afaceri cu 26%. Compania şi-a majorat cifra de afaceri cu 26,2% în primul semestru față de aceeași perioadă din 2016, până la 1,03 miliarde lei (circa 226 milioane de euro).