Comportamentul unor forțe politice din Republica Moldova, care așteaptă ca marile puteri să rezolve problemel create de politicienii din țară, este criticat de către directorul Institutului Economiei de Piață, Roman Chircă, transmite timpul.md

”O trăsătură de homo-soveticus de a aștepta indicații și de a se supune Washington-ului în locul Moscovei de cândva. Și că marele puteri vor decide totul în locul nostru, noi doar tre să stăm cuminți și să asteptăm “resheniye” (soluția)”, scrie Chircă într-o postare pe Facebook.

În același timp, Chircă atrage atenția că până și experți de peste hotare constată că că străinii nu pot dicta Curții Constituționale din Chișinău. Acesta face referire la o analiză a Consiliului Atlatnic.

”Atlantic Council: “… comunitatea internațională nu poate servi în calitate de surogat pentru Curtea Constituțională din Moldova…”, citează Chircă.
Este vorba despre opinia expertului Centrului Eurasia de la Consiliul Atlantic, Michael Carpenter. Acesta reiterează: ”comunitatea internațională nu poate servi drept un surogat pentru Curtea Constituțională din Moldova, dar ar trebui să pună presiune pe toate partidele din Moldova să respecte ordinea constituțională”.