Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă întreprinde o vizită oficială la Bruxelles, unde va avea un şir de întrevederi importante cu mai mulţi decidenţi din Uniunea Europeană (UE). În cadrul discuţiilor, vicepremierul va informa partenerii europeni despre angajamentul Guvernului de la Chişinău de a accelera reformele în domeniul justiţiei precum şi în ceea ce ţine de lupta cu fenomenul corupţiei, se arată într-un comunicat al Executivului.
„Merg la Bruxelles să transmit un mesaj clar că Republica Moldova își dorește cu adevărat reformarea mai multor domenii în care încă există probleme. Sunt convins că prin promovarea reformelor într-o manieră coerentă, vom reuși să impulsionăm substanțial dialogul cu UE pe diverse paliere, astfel încât cetățenii să resimtă cât mai curând beneficiile apropierii de UE”, a declarat Iurie Leancă, citat de trm.md.

De asemenea, vicepremierul pentru Integrare Europeană va discuta despre sprijinul financiar pentru Republica Moldova, valorificarea la maximum a potenţialului zonei de liber schim