Confruntări violente au avut loc la Berlin, soldate cu rănirea uşoară a 123 de poliţişti, precum şi cu 86 de interpelări. Asta după ce o manifestaţie a militanţilor de extremă stângă împotriva evacuării unei clădiri ocupate ilegal a ieșit de sub controlul poliției germane, informează 24h.MD.

Un responsabil al municipalităţii Berlinului, Frank Henkel, a denunţat ceea ce el a numit „orgia violenţei extremei stângi” şi abuzarea de dreptul de a manifesta „de către anarhişti şi turbulenţi”. În opinia sa este vorba de cea mai violentă manifestaţie de acest tip din capitala germană din ultimii ani.

Incidentele au avut loc noaptea trecută în mai multe cartiere centrale din Berlin.

În afară de poliţiştii răniţi cu pietre, sticle sau cu bâte, şi în afară de interpelări, poliţia a indicat că numeroase vehicule au fost incendiate, iar vitrinele de magazine au fost sparte. Mai mulţi manifestanţi au fost, de asemenea, răniţi.

Protestele au izbucnit din cauza evacuării unei clădiri în Rigaer Strasse, ocupată ilegal de către militanţi ai extremei stângi. La manifestaţie au participat până la 3.500 de persoane şi poliţia a mobilizat 1.800 de oameni în cursul nopţii.