Consiliul Consultativ Mass-Media România-Republica Moldova s-a întrunit astăzi, la Chişinău, în cea de-a doua şedinţă. Membrii Consiliului sunt reprezentanţi ai canalelor de informare în masă din ambele state, membri ai societăţii civile şi experţi în comunicare.

Secretarul general al Consiliului Consultativ Mass-Media România-Republica Moldova, Vlad Țurcanu, a declarat că Consiliul face o tradiție prin a desfășura acest eveniment lunar – o dată la București și o dată la Chișinău.

„Ne dorim să avem o discuție bună, plină de conținut, așa încît să identificăm posibilități de a dezvolta mass-media între cele două maluri ale Prutului, și pe cele două maluri ale Prutului”, a precizat Țurcanu.

În cadrul ședinței de astăzi participanții au discutat despre asistența pentru dezvoltare în domeniul mass-media în Republica Moldova și drepturile de autor în context european.

Prezent la eveniment, ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu a afirmat că este nevoie de un dialog constructiv între jurnaliștii din România și Republica Moldova.

„Proiectul își propune ca prin consultarea societății civile și a instituțiilor mass-media din România și RM să oferim o colaborare durabilă între cele două state pentru a implementa conceptele și practicile europene în domeniu. Consiliul consultativ nu este o inițiativă singulară, el este doar un prim pas într-o serie de inițiative menite să pună bazele unui spațiu comunicațional comun, nu doar pentru RM și România, dar și desigur UE. Sperăm că vom coopta în acest demers și alți membri jurnaliști din UE, pentru a învăța din experiența lor și a ne consulta”, a spus Stoenescu.

Consiliul Consultativ Mass-Media este o inițiativă a Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni și are drept scop crearea unui cadru instituţional care va avea rolul de a implementa spaţiul comunicațional comun între România și Republica Moldova.

Amintim că prima ședință a Consiliului s-a desfășurat la finele lunii februarie la sediul Ministerului Afacerilor Externe de la București.