Angajații Serviciului echipe mobile „Centru” au depistat cinci tone de legume de contrabandă, transportate din regiunea transnistreană, prin ocolirea posturilor vamale interne de control, scrie 24h.MD.

Potrivit Serviciului Vamal, marfa a fost depistată în urma verificării unui autocamion, stopat în proximitatea localității Gura-Bîcului. La solicitarea vameșilor, conducătorul auto nu a putut prezenta actele de proveniență a bunurilor, motiv pentru care unitatea de transport a fost escortată la Biroul Vamal Chișinău.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că marfa aparține șoferului și pasagerului care îl însoțea, aceștia fiind obligați să achite drepturile de import aferente.

Alte două cazuri de depistare a bunurilor nedeclarate au fost înregistrate la Leușeni, unde inspectorii vamali au depistat, în total, 12.880 țigarete de diverse mărci, cu timbru de acciz al Republicii Moldova. Produsele de tutungerie erau destinate comercializării pe piața neagră a Uniunii Europene, preconizându-se un profit de circa două mii de euro.

Persoanele implicate vor achita amenzi în valoare totală de 12 mii lei.