Relațiile moldo-ucrainene şi perspectivele de dezvoltare a acestora au servit drept subiect de discuție între prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, și premierul Ucrainei, Volodimir Groisman, scrie 24h.MD.

Cei doi oficiali au menționat dinamica pozitivă a contactelor bilaterale între instituţiile guvernamentale ale celor două state în cadrul convorbirii telefonice de ieri.

Premierii s-au pronunţat pentru impulsionarea dialogului politic şi a cooperării multilaterale între Republica Moldova şi Ucraina.

De asemenea, a fost subliniată necesitatea consolidării eforturilor în contextul noilor provocări şi probleme cu care se confruntă statul vecin şi Republica Moldova, precum şi importanţa reluării activităţii Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene privind cooperarea economică, care nu s-a reunit din anul 2011.

De menționat este că, în cadrul convorbirii, Pavel Filip l-a invitat pe Volodimir Groisman să efectueze o vizită la Chişinău pentru a participa la evenimentele de celebrare a celei de-a 25-a aniversare a Independenţei Republicii Moldova, care se vor desfăşura pe 27 august 2016.