Bloggerul Corneliu Gandrabur prezintă probe concrete că deciziile Curţii Constituţionale de ieri, privind ilegalitatea voturilor de ieri din Parlament, sunt corecte. Mandatele parlamentarilo au intrat in vigoare incepand cu data de 9 martie 2019, ora 00:00, iar termenul de 30 de zile este prevăzut în Codul civil al Republicii Moldova, scrie Corneliu Gandrabur, transmite timpul.md.

“Așadar, daca citim hotărârea Curții Constituționale de validare a rezultatelor alegerilor parlamentare din 2019, mandatele au intrat în vigoare începând cu data de 9 martie 2019, ora 00:00. Atenție! În hotărârea Curții nu scrie că intră în vigoare de la ora pronunțării. Deci, se aplică întreaga zi.

Or, art.387 alin.(1) spune clar că nu se include prima zi numai dacă începutul curgerii termenului este determinat de un eveniment sau un moment în timp care va surveni pe parcursul zilei.

Prin urmare, dat fiind faptul că hotararea CCRM a intrat în vigoare din ziua pronunțării și nu din ora zilei când a fost pronunțată, respectiv, nu pe parcursul zilei, data de 9 martie se include în calcul.

Astfel, dragi juriști iluștri de la PAS, PPDA și PSRM, dar și experți din studiourile posturilor astea libere, mai deschideți și Codul civil!”, notează Gandrabur.