Șeful direcției reparație și construcție drumuri din cadrul primăriei municipiului Bălți, Serghei Pcela, și-a dat demisia. Acesta era responsabil de colectarea deșeurilor, după ce firma privată responsabilă s-a retras de pe piață. Decizia vine pe fonul crizei deșeurilor din oraș. Fostul funcționar este nemulțumit de modul în care conducerea primăriei administrează orașul, iar primarul Renato Usatîi dă indicații prin Skype. Acesta și-a anunțat demisia într-o scrisoare expediată presei care a fost publicată de către portalul Realitatea.

 „Criza gunoiului a arătat de fapt cum poate să ajungă municipiul Bălți dacă se continuă acest model de management prin Skype și indicații eronate, care nu au nicio legătură cu realitatea din oraș. Renato Usatîi vede de la Moscova doar politică, dar noi din oraș, vedem realitatea cu care se confruntă oamenii. Renato Usatîi este obsedat de războiul lui cu politicienii de la Chișinău și trage și Bălțiul în acest război. Bălțiul nu poate fi condus prin Skype”, scrie Pcela în scrisoarea expediată presei.

UPDATE:

Recent, un fruntaș al „Partidului Nostru”, Felix Grincu a anunțat că părăsește formațiunea condusă de Renato Usatîii. Acesta a declarat că în conducerea partidului domnește haosul și că aceasta a trădat restul membrilor formațiunii.