Parteneriatul dintre partidele de opoziție, atât de râvnit de Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” și acceptat de „Partidul Acțiune și Solidaritate” este sortit eșecului. De această părere este consilierul fostului președinte al României Iulian Chifu. Într-un editorial pentru portalul Deschide.md, acesta compară parteneriatul nou-format cu un mariaj format în care cea care a acceptat alianța, Maia Sandu, își dorește divorțul, dar ca primul pas în acest sens să fie făcut de Andrei Năstase.
„Perspectiva este sumbră, și arată ca și cum toată lumea e convinsă că nunta nu va mai avea loc, de fapt, iar viitorii miri știu că cel care pleacă va fi blamat, iar cel care rămâne neîmpăcat va fi compătimit. Maia Sandu vrea divorțul dar așteaptă ca Năstase să fie cel care răstoarnă masa, o ia la bătaie (chiar la propriu) și o părăsește, în timp ce Viorel Cibotaru nici nu mai este în cărți. O abordare care mă face să prezic că opoziția din stradă, mai mult sau mai puțin pro-europeană, va candida separat la alegeri și va câștiga strict voturile din diaspora occidentală (3-4 locuri) și procentul pe listă în Republica Moldova, și acela discutabil, în lipsa platformei comune, cu voturi pierdute la partidele competitoare pe același electorat – PPDA, PLDM, un alt proiect”, scrie Iulian Chifu.
Însă după părerea lui Chifu, o asemenea abordare nu le va aduce nimic bun liderilor opoziției. Mai mult, pot aduce la conducerea țării un parlament și un guvern pro-rus.
 „Ceea ce nu înțeleg însă protagoniștii opoziției din stradă e că timpul nu mai așteaptă, și nici partenerii externi nu mai stau mult să privească hachițele de fată mare ale unui partid sau altul sau macho-ismele și excepționalismele altora. Suntem pe ultima sută de metri, înaintea ședinței PPE din care sunt sau doresc să fie membri partidele, fiind parteneri, iar Occidentul nu mai așteaptă un deznodământ viitor previzibil. Fie cei trei fac o platformă comună credibilă – împreună cu PLDM, partid membru al PPE!!! – realizând și afirmând împreună că sunt indispensabili unul altuia și se completează, sau își distrug electoratul împărțindu-l în fracțiuni – fie partenerii externi vor dori să aibă un alt proiect eficient și capabil să performeze, retrăgându-și sprijinul din spatele amatorilor visători ai purității și nemuririi sufletului, dar care aduc un guvern socialist pro-rus la Chișinău și reorientarea strategică a Republicii Moldova”, a adăugat Chifu.