În urma accidentului rutier produs pe strada Tiraspol, când un automobil de model Hunday a intrat violent într-o conductă de gaz, provocând o explozie, ofiţerii de investigaţii ai sectorului Râşcani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au stabilit toate circumstanţele incidentului. Iniţial poliţiştii au constatat că automobilul aparţine unui locuitor al Capitalei în vârstă de 24 ani, care a fost răpit din curtea unui bloc de locuit.

Astfel în rezultatul măsurilor întreprinse poliţiştii au identificat un presupus bănuit, care s-a dovedit a fi în vârstă de 25 ani, domiciliat în Chişinău, fiind încătuşat şi escortat la Inspectorat pentru audieri. Potrivit lui, anterior ei s-ar fi cunoscut prin intermediul reţelelor de socializare şi a mers în vizită la eventuala victimă. Ulterior, făptaşul a sustras cheile de la automobil, un laptop, un telefon mobil, portmoneul cu bani şi alte bunuri materiale în timp ce victima dormea.

Individul a urcat în automobil şi s-a deplasat prin centru Capitalei, tamponând trei automobile parcate pe marginea carosabilului, după care ar fi pierdut controlul volanului şi a deteriorat o conductă de gaz în preajma unui magazin din strada Tiraspol. După impact individul a fugit într-o direcţie necunoscută.â

Actualmente acesta se află în custodia Poliţiei Capitalei pe un termen de 72 de ore şi este cercetat penal pentru furt şi răpirea mijlocului de transport. El riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 10 000 lei la 20 000 lei sau închisoare de la 1 an la 3 ani.