Liderii Coaliției de Guvernare au avut o întâlnire cu liderii Partidului Popular European din Moldova. Potrivit participanților, acest pas are un rol important asupra parcursului european al Republici Moldova.

La întrevedere a participat și vicepreședintele PDM, Vladimir Plahotniuc.

Vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu a menționat că la apelul lansat a răspuns grupul PPEM, iar dialogul va continua și săptămâna viitoare.

„Am lansat un apel pentru consolidarea parcursului european al Republicii Moldova. PPEM a dat curs acestei invitații. În anii următori avem nevoie de o consolidare a acțiunilor și ei au expertiza necesară.”

Fostul liberal-democrat Ștefan Creangă s-a arătat mulțumit că PPEM a dat curs invitației din partea coaliției majoritare.

„Mă bucur că la discuţie a dat curs PPEM, eu mizez că forul suprem al acestui partid. Mizăm pe un parteneriat cu acest partid cu viziuni pro-europene. Mizăm pe experinţa dânşilor. Sunt ferm convinşi că vom avea o conlucrare extrem de eficientă”, a spus deputatul.

„Sper să avem un plan comun de acțiuni și credem că consolidarea forțelor și a competențelor va aduce un plus guvernării”, a spus ex-comunista Violeta Ivanov.

La rândul său, preşedintele PDM, Marian Lupu, a declarat că parteneriatul cu PPEM ar conduce la o consolidare a parcursului european.

„Suntem gata să semnăm și un acord de parteneriat, o foaie de parcurs asupra căreia să ne asumăm răspunderea toți..Noi vorbim de un parteneriat și nu de lărgirea majorității parlamentare”, a spus Lupu.

„Cât despre PLDM, am văzut ce s-a întâmplat astăzi, au făcut un pas anopoda. Au semnat împreună cu socialişti. Se va termina cu nimic pentru că nu poate să fie altfel. S-au lăsat pradă unor frustrări. Trag nădejde că se vor trezi. Dincolo de toate competiţiile politice, să nu uităm că exită un proiect mare, proiectul european şi noi trebuie să continuăm realizarea acestuia. Noi rămânem în continuare deschişi. Tot ceea ce fac până acum nu le aduce nici un avantaj. Este vorba de un parteneriat, nu de o lărgire a majorităţii parlamentare. Propunem o formulă care să fie avantajoasă pentru toţi actorii împlicaţi ca să muncim pentru interesul ţării”, a mai declarat preşedintele PDM.

Totodată, liderul PPEM, Iurie Leancă, a declarat că apelul Coaliţiei de guvernare este unul generos, doar că partidul său trebuie să analizeze minuţios această propunere de parteneriat.

24h.MD precizează că Coaliţia de Guvernare a invitat la dialog forţele proeuropene din Parlament. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei consiliului, care s-a desfăşurat în data de 19 iulie.

Membrii PLDM au refuzat să participe la discuții.