Președintele Grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, Gianni Pittella, a transmis un mesaj de felicitare liderului Partidului Democrat, Marian Lupu. Mesajul a fost transmis cu ocazia înregistrării în alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, care vor avea loc pe 30 octombrie curent.

„În numele meu personal și al Grupului Socialiștilor și Democraților, vă doresc mult succes pentru binele poporului Republicii Moldova și al perspectivei europene a Moldovei”, se arată în mesajul europarlamentarului italian Gianni Pittella.

Candidatul PDM a răspuns cu mulțumri pentru susținere, afirmând că atunci când socialiștii europeni sprijină Partidul Democrat ei sprijină Republica Moldova și efortul nostru de apropiere de Uniunea Europeană.

„Este un mesaj foarte important pentru mine. Am încredere că împreună vom pleda mai puternic cauza Moldovei în Uniunea Europeană și vom mobiliza mai multa asistență europeană pentru cetățenii țării noastre”, a menționat Marian Lupu.

24h.MD precizează că Marian Lupu a primit un mesaj de susținere și de la Partidul Socialiștilor Europeni imediat după ce, în cadrul Consiliului Politic Național de pe 31 august 2016, PDM l-a desemnat să candideze la funcția de Președinte al Republicii Moldova.