Decizia PAS de a o susține pe Zinaida Greceanîi pentru funcția de președinte al Parlamentului denotă dorința acerbă a deputaților acestei formațiuni de a ajunge la putere. De această părere este Andrei Țurcanu, deputat în primul Parlament, într-o postare pe Facebook, transmite hotnews.md.

«46 voturi ale PAS pentru alianță cu PSRM demonstrează caracterul de strânsură al acestei formațiuni. O adunătură de flămânzi înghesuindu-se la închipuita treucă a Puterii. Nimic nou sub soare! Cu orice nou lider urcat peste noapte la o tribună improvizată în PMAN, în politica RM urcă un micuț Vladimir Ilici și cu orice partid – un prizărit PCUS», a postat Andrei Țurcanu.

Într-o postare anterioară, Andrei Țurcanu scria că Maia Sandu este o toxină infiltrată în politica moldovenească.

«Credeam că pur și simplu e verde în politică. NU! E o toxină infiltrată!», a scris Andrei Țurcanu.

Amintim că, ieri, Consiliul Politic Național al PAS a decis să cedeze candidatura șefei PSRM, Zinaida Grecenîi pentru funcția de speaker al Parlamentului și păstrează postul de prim-ministru pentru Maia Sandu. Decizia a fost luată fără a consulta PPDA-ul condus de  Andrei Năstase, dar după ce Sandu și Năstase au mers la discuții cu Kozak, în pofida recomandărilor UE.

Internauții o compară pe Maia Sandu cu Iurie Roșca, iar formațiunea sa – cu PPCD, care a trădat idealurile unioniste și a intrat în cârdășie cu PCRM.