Deputații din fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova vor susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, înaintată de PCRM și PSRM, pentru asumarea răspunderii din partea Executivului asupra 7 proiecte de legi printre care și cel care prevede recuperarea banilor deturnați din sistemul bancar. Anunțul a fost făcut de către deputatul PLDM, Chiril Lucinschi, despre care presa a scris că și-ar fi finanțat posturile de televiziune din banii furați de la BEM, scrie hotnews.md, citat de 24h.MD.

Marți, premierul Filip a prezentat Parlamentului cele 7 proiecte de legi pentru care Guvernul urmează să-și asume răspunderea. Printre ele se regăsește și un proiect care prevede returnarea banilor furați din sistemul bancar. Filip menționează că aprobarea acestor proiecte este o condiție înaintată de FMI pentru deblocarea finanțărilor din exterior.

În acest context, deputații PCRM și PSRM au anunțat că vor înainta o moțiune de cenzură Guvernului. Întrebat dacă fracțiunea sa va susține această moțiuni, deputatul PLDM, Chiril Lucinschi a răspuns afirmativ.

Reamintim că anterior, presa a scris despre faptul că PLDM ar fi beneficiat de banii deturnați din sistemul bancar și din cele 3 bănci – BEM, Banca Socială și Unibank. Astfel, posturile de televiziune ale deputatului PLDM Chiril Lucinschi, TV 7 și TNT Bravo, ar fi fost finanțate din bani de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Portalul Today.md a intrat în posesia mai multor documente care demonstrează că pe conturile acestora au fost transferate peste 440 de mii de dolari, sume extrase de către Ilan Șor din sistemul bancar, la ordinul fostului premier Vlad Filat. Banii erau folosiți pentru finanțarea proiectelor media, dar și pentru achitarea serviciilor editoriale, inclusiv ale jurnalistei Nataliei Morari, concubina deputatului.