Din cauza drumurilor înzăpezite și a întreruperii curentului electric pe partea ucraineană, punctul de trecere Ceadîr-Lunga – Maloiaroslaveț rămâne închis și la această oră. Totodată, potrivit datelor Poliției de Frontieră, se menține un flux majorat al vehiculelor de mare tonaj în punctul de trecere Tudora-Starokazacie. 

În acest context, angajații Poliției de Frontieră, recomandă participanților la traficul transfrontalier care și-au planificat traversarea frontierei prin punctele de trecere nominalizate, să opteze pentru altele aflate în proximitate. Restul punctelor de trecere a frontierei activează în regim normal, scrie realitatea.md.

În același timp, în ultimele 24 de ore, la punctele de trecere a frontierei din țară s-au înregistrat o serie de încălcări: șapte persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; un cetățean străin a încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; o tentativă de trecere  ilegală a bunurilor peste frontieră și două persoane în conflict cu legea au fost reținute, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.