Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, a expediat astăzi pe numele Prim-ministrului României, Dacian Cioloș, o scrisoare deschisă cu privire la adoptarea unei Ordonanțe de Urgență, care ar înlătura lacunele legislative și/sau normative din legislația României, astfel încît cetățenii să poată beneficia de toate drepturile lor constituționale, inclusiv de perfectarea pașapoartelor românești. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, anunță diez.md.

Mihai Ghimpu a declarat că, în ultima perioadă copii minori, în cazul în care nu a fost solicitată cetățenia română de unul dintre părinți, trebuie să redobândească din nou cetățenia, ceea ce din punctul său de vedere, este incorect.

„Rog să propuneți Guvernului, pe care-l conduceți, o Ordonanță de Urgență, care ar înlătura lacunele legislative sau normative din legislația României, astfel încât cetățenii noștri să poată beneficia de toate drepturile constituționale, inclusiv de perfectarea pașapoartelor. Înlăturarea cît mai grabnică a acestor inadvertențe legislative impardonabile ar lipsi forțele anti-naționale și reacționare de argumente speculative pe acest subiect, cu mare răsunet și impact, la Chișinău și mai ales acum, când în RM a început perioada electorală, a alegerilor președintelui, iar forțele pro-ruse și anti-naționale nu ratează nici o ocazie să arunce cu pietre în grădina roditoare a României”, se spune în scrisoare.