Nicio decizie a Parlamentului, adoptată astăzi, nu va fi recunoscută de Curtea Constituțională. De acest lucru este convins șeful statului, Igor Dodon, după ce înalta curte a constatat că termenul limită de formare a unui guvern a expirat pe 7 iunie, la miezul nopții.
”Am văzut interpretarea Curții Constituționale. De pe 24 februarie se ceartă (deputații – n.r.), poate astăzi vor găsi compromis. Întrebarea de bază este dacă va fi recunoscut votul comun din Parlament, dacă va fi vreun vot. Pe intern – la sigur nu va fi recunoscut”, a declarat Dodon.
Acesta spune că nu este clar dacă un asemenea vot, în favoarea unui guvern ACUM-PSRM, va fi recunoscut și de către comunitatea internațională.
”Nu este clar. Am mesaje din est și din vest. La ora 11 am convocat ambasadorii Rusiei, UE, SUA pentru consultări. Poate vor veni și ei cu un mesaje”, a mai spus șeful statului.
Amintim că magistrații CC au constata că termenul limită de formare a unei majorități parlamentare și a unui guvern a expirat pe 7 iunie, la 90 de zile după validarea rezultatelor scrutinului parlamenta.