Președintele Igor Dodon a criticat dur decizia Guvernului de chemare a Ambasadorului Andrei Neguță la Chișinău pentru consultări. Dodon califică acest gest drept reducerea nivelului de relații diplomatice dintre cele 2 țări și insinuează că decizia a fost luată pentru a tărăgăna vizita acestuia la Moscova care urmează să aibă loc pe 26 decembrie.
„Vreau să menționez că acest act neprietenos a fost întreprins chiar în preajma vizitei mele la Moscova, la invitația Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin. Dacă scopul acestei provocări a fost anularea vizitei mele în Rusia, atunci aceasta nu va avea niciun efect: eu nu intenționez să-mi schimb planurile și voi efectua în Rusia în orice caz”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.
Reamintim că săptămâna trecută ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, a transmis Președintelui Dodon invitația din partea lui Vladimir Putin de a participa la summit-ul informal al șefilor statelor-membre ale CSI care va avea loc pe 26 decembrie la Moscova.