Un membru al Partidului ȘOR din Chișinău s-a dovedit a fi și traficant de droguri. Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, care plus la toate mai este și proprietarul mai multor magazine online, a fost reținut astăzi, la ieșirea din orașul Orhei, în timp ce se îndrepta spre orașul Bălți pentru a plasa drogurile în diferite sectoare ale orașului, transmite Telegraph.md.

Potrivit oamenilor legii, în urma percheziției efectuate, asupra sa au fost depistate 81 pachețele cu droguri de tip PVP aproximativ 160 gr, 37 pachețele cu droguri de tip SPAYS aproximativ 100 gr, un telefon mobil în care sunt aplicații telegram cu magazinele deținute de acesta.

Ulterior s-au efectuat percheziții la domiciliul acestuia amplasat în mun. Chișinău, unde au fost găsite mai multe pachețele cu droguri de tip PVP aproximativ 50 gr, 350 pachețele de tip zip look, 4 telefoane mobile și un cântar la scara mică.

După cum s-a descoperit mai târziu, acesta nu activa de unul singur. Un alt membru al partidului ȘOR a fost reținut lângă scara blocului unde au avut loc perchezițiile. Acesta s-a dovedit a fi angajat oficial ca taximetrist într-o companie privată de taxi, la fel, membru al partidului Politic ȘOR, care în timpul serviciului activa și în calitate de curier al drogurilor.

Oamenii legii au depistat asupra tânărului de 28 de ani și în automobilul de serviciu, 32 pachețele cu droguri de tip PVP aproximativ 25 gr, 2 telefoane mobile și 5 carduri bancare.

Asta încă nu e tot, din echipă mai făcea parte și un deținut.

Astfel, în comun cu angajații Penitenciarului nr.13 a fost efectuat control în una din celulele penitenciarului, unde este deținut al treilea membru al grupării, un bărbat în vârstă de 32 de ani care își ispășește pedeapsa pentru săvârșirea mai multor infracțiuni și urmează să se afle în detenție până în anul 2036, încă 16 ani.

Potrivit oamenii legii, deținutul, prin intermediul aplicației telegram coordona organizarea distribuirii drogurilor, din celulă fiind ridicat un telefon mobil cu internet și aplicații speciale la dirijarea magazinelor online de realizare a drogurilor.

Până la urmă, în total au fost ridicate aproximativ 250 gr. de PVP și peste 100 gr. de etnobotanice.

Astfel, astăzi au fost reținuți toți trei indivizi, iar concubina primului vizat, o femeie în vârstă de 33 de ani, originară din Ucraina, care avea rolul de operator la toate aceste magazine, a fost audiată în calitate de bănuită și eliberată având obligațiunea de nepărăsire a localității din motiv că colaborează activ și are 2 copii minori la întreținere.