Guvernul a numit astăzi, 20 decembrie, doi secretari generali adjuncţi ai Guvernului şi şase secretari de stat în cadrul ministerelor.
În funcțiile de secretar general adjunct ai Guvernului au fost aprobate candidaturile lui Adrian Ermurachi și a lui Mihail Casapu.

Carolina Perebinos a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în domeniul afaceri consulare și drept internațional.

Iurie Cicibaba, viceministru al Finanțelor, a fost demis din funcție, iar în funcția de secretar de stat la acest minister va fi Viorica Pricop.

De asemenea, viceminiștrii Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Vasile Luca, Ion Apostol și Ion Parea au fost demiși din funcţie, iar în calitate de secretari de stat la acest minister au fost numiți Valentina Țapeș şi Vasile Luca.

Dumitru Mânzărari va ocupa funcția de secretar de stat al Ministerului Apărării, iar Angela Cutasevici va ocupa funcția de secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Executivul a mai decis ca directorul general adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), Vseovolod Stamati, să fie suspendat din funcție pe perioada anchetei penale. Amintim că directorul ANSA a fost reţinut pe 6 decembrie, pentru corupere pasivă, scrie trm.md.