Doi studenţi militari de la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” din Chişinău au fost selectaţi pentru continuarea studiilor la Academia Militară „West Point” şi, respectiv, Academia Forţelor Aeriene din SUA. Selectarea candidaţilor a cuprins probe la pregătirea fizică, test de cunoaştere a limbii engleze şi testul de aptitudini şcolare, scrie 24h.MD.

Astfel, Alexandru Nosatîi şi Eugeniu Cernechi se vor afla timp de patru ani în State, la Academia Militară „West Point” şi la Academia Forţelor Aeriene din SUA.

Cu această ocazie, tinerii au depus Jurământul militar în data de 15 iunie curent, la Academia Militară a Forţelor Armate din Chişinău.

La activitatea festivă a fost prezent, şeful interimar al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie, conducerea Academiei Militare şi părinţii tinerilor studenţi.

Potrivit comandantului (rector) Academiei Militare, colonel Iurie Bruma, cei doi tineri au fost selectaţi de o comisie moldo-americană.

La absolvirea instituţiilor de învăţământ militar superior cei doi vor fi încadraţi în serviciul militar în Armata Naţională.

militari sua2

militari sua3