Ministrul Culturii, Monica Babuc, a avut o întrevedere cu ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, E.S. Mehmet Selim Kartal, care și-a încheiat mandatul în Republica Moldova, informează 24h.MD.

În cadrul discuțiilor, oficialii au apreciat evoluțiile pozitive în dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniul culturii, fiind menționate o serie de acțiuni comune, precum participarea reciprocă a artiștilor și colectivelor artistice la diverse evenimente culturale, cooperarea în privința valorificării patrimoniului cultural și schimburile de experiențe.

În context, Monica Babuc a mulțumit pentru colaborarea fructuoasă până în prezent, pentru comunicarea eficientă pe diferite paliere ale domeniului culturii şi susţinerea din partea Turciei a diverselor acțiuni culturale care au avut loc în Republica Moldova, reiterând convingerea că această colaborare va continua. Oficialul a remarcat prezența de o manieră exemplară a Ambasadei Turciei la Târgul Național al Covorului, ediția din 2015.

La rândul său, E.S. Mehmet Selim Kartal a menționat că a fost o onoare ca țara sa să ia parte cu o expoziție de covoare autentice în cadrul acestui eveniment important de promovare a patrimoniului cultural. Ambasadorul a mulțumit personal actualului ministru al Culturii pentru contribuție și implicare în dezvoltarea colaborării bilaterale și realizarea mai multor evenimente culturale comune, solicitând și în continuare susținere la promovarea proiectelor culturale. Demnitarul și-a exprimat satisfacția pentru ocaziile oferite instituțiilor și oamenilor de cultură din Turcia de a participa la importante evenimente culturale care au avut loc în Republica Moldova.

Pe durata întrevederii, a fost accentuată importanța acordării atenției sporite domeniului culturii, care este prioritar în colaborarea dintre două state.