Gest nobil! 60 de copii din Puhoi vor primi ghiozdane, rechizite școlare și hăinuțe noi, în cadrul unei campanii sociale, scrie 24h.MD.

Inițiativa aparține organizaţiei Love is Kind, în parteneriat cu o altă organizaţie non-profit, Backpacks For Hope din SUA. Cele două ONG-uri vor oferi o mână de ajutor copiilor din familii social vulnerabile în campania cu genericul „Ghiozdanul cu vise”.

Campania se va desfăşura concomitent în Statele Unite ale Americii şi în Republica Moldova, în perioada 1 august – 31 august 2016.

„Acest proiect a fost creat pentru comunitate şi împreună cu comunitatea. Suntem convinşi că împreună vom putea contribui la educaţia următoarei generaţii, or copiii sunt viitorul nostru. Noi considerăm ca fiecare are dreptul la educaţie şi suntem profund îndureraţi când mulţi din aceşti copii ajung să fie privaţi de acest drept din cauza dificultăţilor financiare”, afirmă autorii campaniei.

„M-a durut mult să văd că sunt atât de mulți copii care au nevoie de ajutor. Educația este, totuși, atât de importantă la vârsta lor”, ne povestește Irina Basarabeanu, președinta și co-fondatoarea Love is Kind.

ONG-ul „Backpacks for Hope” a fost creat, acum un an, de o altă moldoveancă, Argentina Parasca. Scopul organizației este de a ajuta copiii din localităţile rurale, care provin din familii social-vulnerabile, să poată frecventa școala.

Cei care doresc să facă un act de binefacere, pot să doneze o anumită sumă de bani. Sunt acceptate și lucrurile care au fost folosite dar sunt în stare bună.

Precizăm că, până în prezent, au fost adunați 335,29 de dolari SUA, 29 de perechi de pantofiori pentru fetiţe, câteva jucării Edujoc.

Sâmbătă, 6 august, între orele 11:00-13:00, în parcul central „Ştefan cel Mare” din Chişinău, vizavi de hotelul Codru, se vor colecta donații pentru cei 60 de copii.

De asemenea, cei care doresc să facă donații pot afla mai multe informații la următoarele adrese de contact: loveiskindcharity@gmail.com și contact@backpacksforhope.org.