Donațiile angajaților Parlamentului, colectate în cadrul campaniei ”Uniți împotriva violenței”, au ajuns, astăzi, la beneficiarii Centrului maternal ”Pro Familia” din orașul Căușeni.

Îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării, produse de igienă și de primă necesitate au fost colectate în cadrul celor 16 zile ale campaniei de combatere a tuturor formelor de violență față de femei și fete.

Tatiana Osadci, directoarea Centrului maternal din or. Căușeni a apreciat acțiunea de caritate și a mulțumit tuturor celor care au contribuit. La fel, directoarea a spus că instituția dispune de 19 paturi pentru cuplul mamă-copil, iar, pe parcursul anului curent, au beneficiat de servicii 24 femei și 38 de copii din raionul Căușeni și regiunea transnistreană. Beneficiarele sunt victime ale abuzurilor și violenței în familie, iar perioada de reabilitare variază între 3 și 6 luni.

Pe parcursul zilei de ieri, o altă parte din donațiile angajaților Parlamentului a ajuns la Centrul maternal ”Ariadna” de la Drochia. În republică, activează 8 centre prestatoare de servicii pentru victimele violenței în familie și unul cu adresat serviciilor pentru agresori.

Parlamentul Republicii Moldova s-a alăturat campaniei internaționale ”Uniți împotriva violenței”, care s-a desfășurat în perioada 25 noiembrie-10 decembrie curent.