Curtea de Apel a decis transmiterea Curții Supreme de Justiție examinarea dosarului pentru înregistrarea grupului de inițiativă „anti-Chirtoacă”. Potrivit magistraților, instituția pe care o reprezintă nu are competențe pentru examinarea pricinii.

Avocatul edilului Capitalei, Tatiana Iovu, a declarat că susține această decizie pentru că astfel cauza va fi examinată în mod obiectiv și imparțial.

„Va fi asigurat dreptul părților în proces. Cererea de strămutare a fost condiționată de faptul că la materialele cauzei au fost anexate în calitate de probe mai multe înscrisuri asupra cărora deja s-a pronunțat Curtea de Apel”, a declarat ea.
Potrivit lui Victor Chironda, reprezentant al grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor pentru organizarea referendumului privind demiterea primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, asemenea decizie practic face imposibil organizarea referendumului în ziua de 30 octombrie.

„Mulți judecători de la CSJ probabil se vor afla în vacanță până în luna septembrie. Acest lucru s-a urmărit din start de reprezentanții lui Dorin Chirtoacă”, a declarat el.
Amintim că luni, 1 august, Judecătoria Centru a admis cererea de înregistrare a grupului de iniţiativă, ce va colecta semnăturile necesare organizării referendumului local asupra demiterii primarului general, Dorin Chirtoacă.